středa 13. února 2013

Jak se (ne)starám o svou pleť a vlasy

Hned na začátku musím říct, že jsem na péči o pleť a vlasy hrozný flákač. Vlasy si myji každý den, ale nanést masku nebo kondicionér, na to jsem už líná. Takže většinou napravuji o víkendu. Nebo u kadeřníka :) To samé co se týče péče o pleť. Když mě nic netrápí, třeba týden nepoužiji nic kromě odličovače a krému. Teď přes zimu je ale obecně pleť horší a musím se o ní lépe starat :)  Našla jsem výrobek, který mi svědčí a toho se držím. Vždy když jsem totiž začala experimentovat a něčím novým, pleť šla do háje. To samé vlasy.
Takže pár maličkostí, které používám a fungují:

Dvousložkový odličovač Sephora
Jediný, se kterým jsem spokojená. Ziaja a Nivea byli oproti němu tragédie. Odličuji s ním i make-up, ale poté je potřeba ho hned opláchnout, aby nezacpával póry.

Garnier Pure 3v1
Jedná se o čistící gel + peeling + masku... Jednoduše- bílý gel s modrými kuličkami, které obstarávají ten peeling. Já masku nevyužívám. Používám ho tak, že si navlhčím obličej (klidně ve sprše) a na prsty si dám trošku gelu a poté s ním celý obličej masíruji. Nejvíc čelo a bradu. Gel je celkem hrubý, takže asi nebude vyhovovat někomu s citlivou pletí. Pro tu ale ani není určen. To je celé moje čištění pleti.

Garnier Pure hydratační krém
Krém který má za úkol zmatnit a hydratovat pleť po celý den. Já se na něj mohu spolehnout. Po zaschnutí máte pleť matnou a na dotek takovou trošku gumovou :D Připomíná mi to pleť třeba po masce. Taková zacelená. Nevím jak to přesně popsat.
Bála jsem se, že nebude moc hydratovat, ale  žádný problém.
Oba výrobky od Garnier voní příjemně po okurce a velmi "svěže".

Garnier Fructis Fresh
Až do teď mi nedošlo, že používám stejnou značku na pleť i vlasy :D
Šampon používám, protože mi po něm vlasy vydrží dlouho čisté a nemastí se tak rychle. Rozhodně ale asi nebude nic moc pro suché vlasy, já je mám mastnější. Vyzkoušela jsem i jiné od Garnier, Schwarzkopf, Loreal, ale tento mi vyhovuje nejvíc.

Syoss REPAIR & FULLNESS 2 minutová intenzivní kúra bez silikonů
Vlasy se mi začali teď v zimě šíleně cuchat a krepatět. Především když byli mokré, tak bylo znát, jak jsou zničené. Tuto "masku" jsem si vybrala na základě toho, že neobsahuje silikony. Nesnáším šampony a kondicionéry se silikony, které se teď všude cpou. Mám po nich vlasy zplihlé a na dotek upatlané. Za pár použití se mi vlasy neskutečně zlepšili. Krásně se rozčesávají a jsou zacelené a uhlazené.

Příště něco o tom, jak vypadá mé každodenní líčení :)
Caroline

2 komentáře:

  1. I ty lichotnice. :D :)
    Nejlepší odličovač na oči je Ryoru, stojí jen 100 korun a odlíčí hravě voděodolný makeup. :)
    Děkuji za tip na Syoss kúru. :)

    OdpovědětVymazat