čtvrtek 5. dubna 2012

DIY inspirations for holidays

Už od úterka jsem doma, protože jsem byla nemocná, a teď máme ještě velikonoční prázdniny. Z toho ležení v posteli mě chytla nějaká tvořivá.
Projela jsem šíleně moc DIY blogů, stránek... Nakonec jsem se rozhodla pro "pár" DIY který prostě musím provést. Jako první bude určitě obal na iPad a iPhone, nejspíš ve stejném stylu. A oba dostanou nejspíš rovnou dva obaly. :D  Prolezla jsem celý ebay, aukro, kamenný Datart a další, ale prostě se mi žádný obal nelíbí (Paul Frank nechci, ikdyž je roztomilej, prostě to není moc můj styl). Jeden si vyrobím látkový a jeden "kožený" s pyramidkami.
(Do pyramidek jsem se teď nějak zbláznila. Už vím jak bude vypadat moje jaro- jeden den punk style a druhej den pastel colours barbie :D)

Nějak takhle by to mělo vypadat, obal na tablet chci na zip, na mobil jen zasouvací:


Nejspíš udělám z pyramid třeba srdce, lebku, nebo něco jako je vlevo dole na horním obrázku.
Postupovat budu při šití podle tohohle super návodu, který jsem našla. Foto odtamtud:


Pokud se dostanu i k ušití látkového obalu (možná dokonce dřív, jak se znám), zajedu si nejspíš pro nějakou látku do IKEI, nebo rozstříhám něco, co najdu doma xD Možná doplním nějakými knoflíky. Látka se mi celkem líbí s tímto vzorem:


Další výmysl jsou tílka a košile.
Jednu košili si chci ocvočkovat, nejspíš na límečku. Tílka už budou složitější. Našla jsem krásný nápad na úžasné stránce A Beautiful Mess! Možná už tuhle slečnu znáte, možná ne, já se ale naprosto zamilovala do  spousty jejích DIY. Jedna z nich je právě úprava obyčejného tílka na neobyčejné. Foto ze stránky autorky:



Nápis se tam nakreslí bělidlem (pokud by jste se do toho taky pouštěli, radši to nejdřív někde vyzkoušejte, taky to tak udělám). Návod zde: http://abeautifulmess.typepad.com/my_weblog/2012/03/bleach-painting-on-textiles-diy.html.
Nějaká obyčejná tílka určitě seženu v H&M, C&A a podobných obchodech. Nejvíc by se mi to líbilo na světle růžovém topu, bylo by to hezky něžné. Představuju si něco takového:


Další nápad, který rozhodně musím provést, je ze stejné stránky. Jedná se o "razítkování" šatů, v mém případě půjde spíš o nějakou bílou sukni. Foto z blogu autorky (návod zde):


Mně osobně, by se líbili asi srdíčka (jsem nějaká zamilovaná). Napadlo mě je natisknout na sukni, která by měla jako horní vrstvu třeba tyl nebo krajku. Potisk by jen jemně prosvítal.


Na tomto blogu jsem našla další skvělé nápady, především se mi líbí věci vhodné například jako dárek. Fotky z blogu:


Na první fotce zleva je obal na CD. Stačí vypálit CD oblíbených písniček obdarovávaného, vyrobit obal a máte dárek :) Druhá fotka- sešity. Na ty je na blogu hodně nápadů. Třetí foto- nejvíc náročné ale taky nejkrásnější mýdla :) S vlastním obrázkem uvnitř. Myslím, že je to krásný dárek třeba k Valentýnu.

Takže zítra se vypravím do IKEI, papírnictví, galanterie, H&M  (mimochodem, nevíte kde sehnat bělidlo?) :D Potom začnu něco tvořit a postovat moje postupy, které se možná budou trošku lišit, a především výsledky. Třeba taky objevíte něco, co se Vám zalíbí.

Středoškoláci- užijte si prázdniny! :)
Papa,
Caroline

5 komentářů:

  1. když já jsem na DIY úplně, ale úúúplně levá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba udělám někdy giveaway a cena bude nějaký DIY výrobek :D

      Vymazat
  2. já vždycky nemám na DIY dost dobrý nápad:/

    OdpovědětVymazat
  3. Já se vždycky inspiruju a pak mě to nejde tak si to malinko pozměním a nakonec je z toho něco nepoužitelnýho co hodim do skříně a za pár měsíců se nad tím zasměju, že co to mělo být? =D

    OdpovědětVymazat