pátek 6. dubna 2012

Like a boss! DIY iPad case!

Jak už jsem se zmiňovala v minulém článku, rozhodla jsem se vyzkoušet teď přes prázdniny pár DIY. Jako první přišlo na řadu to nejtěžší- obal na iPad. Samozřejmě to dopadlo úplně jinak, než jsem plánovala. Ale víte co? Jsem na sebe fakt pyšná! Především proto, že mi vypověděl službu šicí stroj, takže jsem to celý dělala v ruce :D


Začala jsem výběrem látky. Rozhodla jsem se, že udělám každou stranu jinou. Kromě látky jsem potřebovala zip, nitě a jehly :) Na jednu stranu jsem ještě v průběhu přidala pár pyramidek.
Jednotlivé kusy jsem si nastříhala tak, aby byli na každé straně o cca 4 cm delší než je tablet. Protože jsem chtěla aby byl obal i trošku odolnější proti nárazu, našla jsem doma něco jako "pěnu", určitě to znáte z balíčků z e-shopů. Tu jsem střihla ale přesně na velikost tabletu. Jako vnitřní látku jsem použila deku z IKEI (promiň mami :D). 


Poskládala jsem si to a sešpendlila, aby to drželo. To samé s druhou polovinou.


V tu chvíli mě napadlo, že bych mohla obal oživit cvočkama. Zobáčky jsem prostrčila jen vnější látkou a pěnou, a tam jsem je zahnula. Bála jsem se, že kdyby byli zahnuté až za dekou, mohli by to, co bude uvnitř, odřít.



Potom přišla na řadu nejlepší část- přišití zipu. Myslela jsem že ho vytrhnu a vyhodim z okna. Přišití na první díl bylo ještě docela dobrý, jelikož je ale na koncích zip "zatočenej" tak, aby šel potom i za okraje, celý se to zkroutilo a druhý díl se přišíval faaakt skvěle. Zip jsem vložila mezi vnější látku a vnitřní deku.



Strany jsem měla pořád pouze sešpendlené, takže jsem je sešila (ty tři vrstvy dohromady). Pro jistotu jsem si pořád přikládala ipad aby se mi tam vůbec nakonec vešel.
Poslední krok je sešití stran k sobě. Udělala jsem to tak, že jsem si to celé obrátila jakoby naruby. Zatím byli díly spojené jen na jedné straně- zipem.
Úplně jednoduchým stehem jsem je sešila k sobě. Bohužel nemám foto, jak jsem z toho byla rozčílená, tak jsem zapomněla fotit.
Odstříhala jsem přebytky látky na stranách. Potom se mi podařilo otevřít zip a díky vytvořené díře převrátit obal, který byl naruby ( a dost ošklivý), zpět tak, jak má být. Vlastně jsem vůbec nevěděla jak to bude vypadat. Ale myslím že to dopadlo docela dobře :)




Není to nic úžasného, ale já mám šílenou radost :)
Našla jsem spoustu dalších látek, takže zase spousta nápadů... Ale radši nejdřív zprovozním šicí stroj.
Veselé Velikonoce!



Caroline

8 komentářů:

  1. Vypadá to dobře... na to že si to šila v ruce, to byc měla křiví určitě =)

    OdpovědětVymazat
  2. Teda ty jsi šikovná - skvělýýý!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Jako z obchodu.. :D vlastně ještě lepší :P

    OdpovědětVymazat
  4. ozaj vydarené, si šikovná :)

    OdpovědětVymazat
  5. To je super, já bych se o něco takovýho ani nepokoušela, povedlo se ti to :) A taky přeji krásné Velikonoce.

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělý nápad a obdivuji Tvou trpělivost! Jsi šikula!

    OdpovědětVymazat
  7. Woooow, super nápad! Jsi moc šikovná:)

    mh-priorities.blogspot.com

    OdpovědětVymazat