neděle 13. ledna 2013

Jak se upravit pod helmu aneb nejkrásnější na sjezdovce!

Ahoj :)
Předem upozorňuji, že tento návod je k ničemu pokud jste zastáncem toho že ke sportování líčení nepatří. Pokud si děláte řasenku i když jdete jen plavat s kámoškou, směle pokračujte :)
Vždycky když vyrážím na hory, dlouho dumám, zda má cenu se česat a malovat na svah, když je to vlastně "sport" a helma nemá na jakýkoli účes moc dobrý vliv.
Jenže k lyžování či snowboardu už tak nějak klasicky patří vysedávání před bufetem se svařákem v ruce, že? A kdo by tam chtěl vypadat jako když ráno vyleze z postele :D
Za ty roky jsem si ale už vytvořila určitý "systém" jak se ráno co nejdřív vypravit (komu by se chtělo vstávat). Trvá to pět minut (chlap by řekl deset možná) a je to celkem efektivní. Nevypadáte "doufám" jako zmalovaná káča co se jde na sjezdovku předvádět, ale ani jako strašák z pytle. :D
Samozřejmě nemluvím o té hrstce slečen které i bez jakéhokoliv zásahu vypadají dokonale :) Ty mohou vše přeskočit. A my ostatní závidět. (Nebo se namalovat, hihi)

Vlasy
Co s krátkými vlasy asi neporadím, ale pokud je máte aspoň pod ramena, můžete se zařídit následovně: copánek na stranu, případnou ofinu dozadu pinetkou.
Copánek místo culíku protože to vypadá líp, na stranu protože je to (pro mě) pohodlnější a líbí se mi jak vykukuje z bundy :) Nejvíc mě ale po sundání helmy trápí ty kratší vlasy, které normálně tvoří patku. Po sundání helmy na toaletách často zjistím že se na 15 centimetrech vlasů vytvořilo asi deset různých skladů a trčí všemi směry. Nehledě na to že jsou nepěkně zpocené. Takže ráno přijde na řadu pinetka a zafixování všeho co se nevešlo do copu. Já si ji nepřipínám na vrch hlavy, protože mě to potom škrábe v helmě, ale dávám si jí na stranu. Lepší by možná byla klasická sponka která je trošku "ohnutá" takže by vám už vůbec nikde nepřekážela :)
Výhoda pořádně zpevněného účesu je nejen lepší vzhled, ale vlasy se vám pod helmou nebudou nikam sunout a následně lochtat, škrábat, vykukovat kde nemají :)

Make-up
Přichází čas BB krémů, tónovacích krému a všech těchto  vychytávek které jinak použijeme spíš v létě.
Na sjezdovku se nemusíte bát použít i pod bb krém klasický krém na pleť, protože mráz a vítr se postará o to, že se lesknout nebudete. Nanesu teda například Niveu nebo nejlépe krém s SPF faktorem, nechám lehce zaschnout a potom osobně používám BB krém od Garnier. Mám ten z první řady, světlejší. Samozřejmě v pokoji je teplo, takže se člověk asi trochu lesknout bude, takže po ránu můžeme lehce přepudrovat. Ale pozor- přiměřeně! :) Není potřeba aby pudr vydržel celý den.
Jediné co zvýrazňuji jsou oči. Používám už jen voděodolnou řasenku, zato ale několik vrstev abych dodala očím trochu na výraznosti. Pokud chcete větší zvýraznění a bez linek se necítíte, opět nezapomeňte na voděodolnou a radši si jí několikrát zkontrolujte! Pod brýlemi se linky rády rozmazávají, usazují v koutcích a vůbec dělají neplechu :)
Další možností je použití nějakého stínu, ale k tomu by to chtělo už asi nějakou podkladovou bázi, aby celý den vydržel na místě, takže to bych úplně nevolila. Maximálně třeba nějaký zlatavý odstín pro "rozsvícení" pohledu. Ale o to se může postarat svařák nebo Bombardino :)

Pak už si jenom nezapomenout namazat ruce, aby celý den tolik v rukavicích netrpěly, nandat slušivé termoprádlo a jde se :D

Vyrážíte v nejbližších dnech na hory?

Caroline

2 komentáře:

  1. Díky za tip právě zítra jedu na lyžák takže děkuju

    OdpovědětVymazat
  2. Tyjo, super tipy. Díky mockrát. Musím se přiznat, že už se fakt těším až zase po dlouhé době vyrazíme na hory. Snad to letos už konečně vyjde a nebude to zas nějak omezené tak, jako poslední roky. Uvidíme. Každopádně asi budu muset někde pohledat naše lyžařské helmy a vybavení na lyže celkově. Vůbec nevím kam jsem ty věci schovala.

    OdpovědětVymazat